maanantai 27. toukokuuta 2019

Daisy Ladies | Kuvausjärjestely

Aloitin projektin soittamalla yhdistykseen ja kerroin heti puhelimessa ideat mitä olin ajatellut kuvauksissa tehdä ja sain kuvausjärjestely asiakkaan. Sovimme asiakastapaamisesta, jossa ehdotin, että voisin tehdä mainoskuvia heidän kursseistaan (kuten käsityö ja ruuanvalmistus) maahanmuuttajanaisille. Ehdotin, että mainoskuvat voitaisiin tehdä sosiaalista mediaa kuten Facebookia  ja Instagramia varten 3 kappaletta.

Sain valita itse käsitöistä, mitä tuotteita haluan kuvata ja valitsin kukkakuvioisia pussukoita niiden värikkyyden vuoksi. Lisäksi sain mukaan kankaisia kestohedelmäpusseja ja neulatyynyn. Lisäksi sovimme, että lavastan koulussa jonkin ruoka-aiheisen kuvan. Sovin myös kuvaus budjetista.

Tuotelainalista 


Tuotelainalista_Daisy_ladies
Tein tuotelainalistan saamistani tuotteista

Kuvasin myös tuotteet heti saatuani ne

Yritysesittely

Tein Daisy Ladiesista erillisen yritysesittely postauksen.

Pinterest taulut

Tein Pinterestissä ideatauluja ja lähetin parhaat ideat DaisyLadiekseen.









Parhaista kuvista kerroin sähköpostissa suuntaa antavasti mitä ajatuksia minulle oli tullut tuotteista miten voisin kuvata niitä.

  • Hedelmäpussit: Kuvassa asettelu ok, mutta kuvaan jokin muu tausta kuin valkoinen ja erilaisia hedelmiä.
  • Pussukat: kuva kuvastaa aika lailla sitä ajatusta miten itse olin ajatellut kuvata ne.
  • Ruoka kuva: Tunnelma kuvassa hyvä ja kuvan lusikat voisi vaihtaa ruuanlaitto välineisiin.

Kuvaussunnitelma | Kokeilu kuvauksia



Kokeilin hedelmäpussi kuvissa monia eri taustoja ja asetelmia kuten tässä kaksivärinen tausta ja seuraavassa kuvassa tummaa puuta oleva tausta.
Kokeilin saman värisiä hedelmiä ja erivärisiä hedelmiä ja eri määriä hedelmiä.

Asettelin hedelmäpusseja eri tavoin ja kokeilin kuvata lähempää ja kauempaa eri f-arvoja käyttäen.

Käsityönä tehtyihin pussukoihin löytyi kuvaus idea melko helposti pienten kokeiluiden jälkeen. Lähtökohta oli kokoajan sama eli tumma tausta koska värit tulevat siinä parhaiten esiin vain asettelut muuttuivat.

Tämän kuvan idea oli mainostaa käsityökurssia ja siitä johtuen kuvassa ovat myös DaisyLadiesilla tehty neulatyyny ja rekvisiittana koulusta lainatut lankarulla ja nuppineulat.

Tämä kuva syntyi melko helposti koska minulla oli jo idea mielessä selvästi valmiiksi. Tässä kuvassa kuvasin valon kanssa, mutta totesin, että se ei ole hyvä joten lopulliset kuvat syntyivät ilman ylimääräistä valoa koska niin sain halutun tunnelman ja värit.

Kun sain kuvaukset valmiiksi, tein valmiille kuville kansion google driveen ja annoin niille katselu luvan sekä laitoin viestiä, että kuvat ovat nähtävillä ja toivottavasti mieleisiä. Sovin myös valokuvankäyttö oikeus sopimuksen teosta.

Kävin tekemässä valokuvan käyttöoikeus luovutus sopimuksen, palautin tavarat, vein kuitit valokuvaukseen tarvituista rekvisiitan ostosta. Pyysin vielä lopuksi vielä palautetta sähköpostiin miten ja mitä mieltä kuvista oltiin.

Kun sopimus oltiin tehty jaoin kuville käyttöoikeudet kansioon jonka olin tehnyt ja laitoin vielä viestin perään, että kuvia voi käyttää ja tein linkin kansioon sekä muistutin samassa viestissä vielä palautteen antamisesta.

Valokuvan käyttöoikeuden luovutussopimus





Valmiit kuvat

Tein kolme eri kuvaa eli hedelmäpusseista, käsityö pussukoista ja ruoka kuvan. Normaalin kokoisten kuvien lisäksi tein vielä kustakin kuvasta Instagram kuvat.









Yhteenveto:

Kokonaisuudessaan projekti meni hyvin vaikka alussa jännitin kuinka aika riittää tiukan aikataulun vuoksi, mutta sitten päätin, että saan projektin valmiiksi deadlineen mennessä.  

Hedelmäpussikuvassa meni enemmän aikaa kuin olisi pitänyt mennä koska tuli haasteita sen kanssa minkä taustan kanssa eriväriset hedelmät sopivat parhaiten. Kuinka paljon hedelmiä on kuvassa ja mistä kohdasta kuva olisi parasta ottaa ja kysyinkin usean kokeilun jälkeen neuvoa.

Onneksi muut kuvat sitten tulivat nopeammin joten sain otettua aikaa kiinni ja kuvat tulivat valmiiksi jo ajoissa enne deadlinea. Pussukka kuvassa oli kokoajan idea olemassa vaikka vaihtelin somisteiden paikkaa useamman kerran. 

Ruoka aiheinen kuva syntyi helpoiten koska minulla oli kokoajan selvä visio päässä millainen siitä tulee ja sitten vain toteutin sen. Tosin pieni mutka matkassa tuli tässäkin koska kamera ei tarkentanut kunnolla ensin koska valoa ei ollut tarpeeksi kun halusin kuvan tunnelmasta tumman ja valo teki kuvasta liian kirkkaan.

Milestäni nämä kuuluvat kuitenkin tekemieni kuvien parhaimmistoon ja olen itse tyytyväinen näihin.


Julkaistut kuvat netissä Daisy Ladies ry:n kotisivuilla








Kameratekniikasta | kuvankäsittelystä | vähän muusta


  • Muistikortit:
Kameraan tulee kaksi muistikorttia joista 1. tulee RAW = NEF kuvia, jotka ovat hyvälaatuisia ja niitä pystyy vain muokkaamaan. Ne pitää muuttaa jpg kuviksi, että niitä pystyy käyttämään. koska esim. bloggerissa voi käyttää vain jpg kuvia. 2. tulee JPEG kuvia, jotka ovat huonolaatuisempia ja pakkautuvat pienempään tilaan.
  • Syväterävyys: 
Mitä pienempi f-luku on sitä suurempi kameran aukko on ja mitä suurempi f-luku on sitä pienempi kameran f-luku on. Pienellä f-luvulla tarkennettu kohta näkyy terävänä ja tausta sumeana kun taas mitä suurempi f-luku on sitä terävämpi koko kuva on.

  • Kuvankäsittely:
Kuvat käsitellään Adobe Lightroom Classicilla. Ensin mennään Lightroomissa Libraryyn ja painetaan import nappia. Sitten valitaan kuvat jotka halutaan tuoda ohjelmaan ja kuvien valitsemisen jälkeen painetaan uudelleen import jolloin ohjelma tuo kuvat käsiteltäviksi. Itse teen tämän niin, etä kuljetan valitsemani kuvat suoraan lightroomiin jolloin ohjelma avaa ne suoraan. Kun kuvat on käsitelty painetaan export josta pääsee tallennus näkymään. Kun kansio on nimetty ja tallennus paikka varmistettu  (desktop) ja muut säädetty painetaan uudelleen export jolloin käsitellyt kuvat tallentuvat niille valittuun tallennus paikkaan.

  • Kuvien jako asiakkaalle | Instagram kuvat:
Itse jaan kuvat niin, että teen valmiille kuville google driveen kansion johon laitan kuvat ja katseluoikeuden kuville asiakkaalle. Sitten laitan sähköpostia asiakkaalle, että kuvat ovat valmiita ja niitä voi katsoa. Sitten sovin kuvankäyttö oikeus sopimuksen kirjoittamiselle ajankohdan ja kun se on tehty laitan kuville käyttöoikeuden niin, että asiakas saa ladattua kuvat ja pääsee käyttämään niitä. Laitan asiakkaalle vielä sähköpostia siitä, että olen jakanut kuvankäyttöoikeudet hänelle.

Jos on sovittu, että kuvat tulevat Instagramiin teen aina kuvista valmiiksi myös Instagram kokoiset kuvat. Instagram kokoiset kuvat tallnnetaan kokoon: W:1080 ja H:1080 pikseliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Portfolio

Tähän Portfolioon on koottu työnäytteitä visualistiopintojeni ajalta.  Olen kertonut vähän valokuvauksesta, grafiikasta ja myymäläpr...