tiistai 30. huhtikuuta 2019

Esiintymistaidot

Etsin esiintymistaidoista tietoa netistä ja mietin mihin minun pitää itse kiinnittää huomiota esiintymisessäni. 

Esiintymisjännityksestä

Koska suurimmassa osassa nettisivustoja puhutaan esiintymisjännityksestä/pelosta niin päätimpä minäkin sanoa muutaman sanasen siitä. Se vaivaakin suurinta osaa ihmisistä. 

Myöskin minua vaikka olenkin entisessä elämässäni esiintynyt musiikkiluokan ja kuoro, sekä klarinetti harrastusten vuoksi jonkinverrankin. On tullut esiinnyttyä kakenlaisissa konserteissa, näytelmissä ja tietysti koulun pakolliset esitelmät on tullut pidettyä, mutta itselläni se ei ainakaan helpota ikinä. 

Aina on yhtä suuri kynnys mennä yleisön eteen oli se sitten tuttua tai vierasta. En koe olevani millään lailla luontainen esiintyjä. Jännittämisen hillitsemiseen on erilaisia keinoja ja iän mukana se helpottaa itsestään, mutta ei välttämättä koskaan katoa kokonaan. 

Paras tapa esiintymistä on harjoitella esiintymällä ja opetella tulemaan sen kanssa toimeen. Jännityksenkin kanssa pitää opetella olemaan lempeä itseään kohtaan ja hyväksyä se. Pitää antaa itselleen lupa jännittää ja mokata eikä sekään haittaa jos niin käy koska pelosta ja jännityksestä ei tarvitse pakottaa itseään pääsemään eroon. Se vain pahentaa niitä. 

Esiintymisjännitykseen/pelkoon voi auttaa jos menee ennen esitystä lenkille, joku kuuntelee mieleistään musiikkia, joku tekee hengitysharjoituksia, kannatta laittaa päälle vaatteet joissa viihtyy, ja yrittää rentoutua.

Muista! Yleisösi haluaa aina, että sinä onnistut!

Muita esiintymistaitoja jotka on hyvä muistaa

  • Valmistaudu esitykseen
  • Harjoittele esitystä
  • Esiinny omalla persoonallasi ja ole itsesi
  • Jos jokin menee pieleen älä jää jumittamaan siihen vaan mene reippaasti eteenpäin
  • Tunnista omat vahvuutesi esiintyjänä 
  • Puhu tarpeeksi lujaa, hitaasti ja selkeästi

Linkit

Tässä linkit sivustoihin joita käytin lähteinä jutun kirjoittamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Portfolio

Tähän Portfolioon on koottu työnäytteitä visualistiopintojeni ajalta.  Olen kertonut vähän valokuvauksesta, grafiikasta ja myymäläpr...