perjantai 26. huhtikuuta 2019

Ruohonjuuri kuvausjärjestely | Oivalluksia ja haasteita


Tämä on jatkoa Ruohonjuuren yritysesittelylle, että valokuvaus projekti ja ensimmäinen asiakas postauksille.

Tuotekuvauksen oivallukset ja haasteet

Ruohonjuuren tuotekuvia suunniteltiin ja kuvattiin useaan kertaan uudelleen. Tehtiin erilaisia asetelmia aina uudestaan ja opeteltiin kameran käyttöä tai ainakin itselleni ensikertalaisena se oli alkuun todella haastavaa.

Meidän tiimissämme kävi pariinkin otteeseen vieraileviakin jäseniä joille kerroimme mitä olimme tekemässä ja perehdytimme heidät projektiimme.

Ihan ensimmäiseksi teimme peili pinnan avulla kuvia, jotta tuotteet ja tulppaanit heijastuisivat peilistä kivasti, mutta huomasimme, että myös kaikki muu ympärillä heijastuu peilistä. Joten se idea piti hylätä. Näitä kuvia on postauksessa valokuvaus projekti ja ensimmäinen asiakas.

Sitten teimme liian fiiliskuvia joissa oli liikaa somisteita, mutta hyviä tunnelmia ja jouduimme karsimaan kuvasta ylimääräistä reilulla kädellä. Tuotekuvauksesta olen oppinut, että tuotteen lisäksi kuvassa on tausta ja jokin yksi somiste koska somisteet eivät saa viedä tuotteelta liikaa huomiota vaan aina tukea tuotetta ja sitä millaiseksi kuvan kokonaisuus tulee. Jos tausta on jokin vähän erikoisempi voi olla, että tuote ei tarvitse kuin taustan. Tiivistettynä niin, että tuotekuvassa vähemmän on aina enemmän.

Tämä kuva on kuvattu liian kaukaa ja meikit ovat liian pieniä.
Oven kahva vie huomiota itse tuotteesta vaikka se tuokin tunnelmaa kuvaan.

Koivun oksia on liikaa.

Pitsiliina, simpukat ja hiekka kaikki samassa kuvassa aurinkovoiteiden kanssa olivat liikaa.

Tässä kuvassa taas etikettien tekstit eivät ole aivan tarkkoja ja etiketit eikä kuva ole suorassa.
Kuvauksia tehdessä opin myös, että luonnon valossa valossa on hyvä kuvata, mutta vähän varjossa niin tulee tarkkoja kuvia. Aurinko ei saa osua tuotteeseen suoraan joten pitää olla tarkka siinä miten aurinko tuotteeseen osuu. Esimerkiksi jos aurinko paistaa suoraan tuotteeseen se voi polttaa kuvaan vaaleita raitoja tai voi tulla heijatuksia etikettiin jolloin etiketti ei välttämättä ole kunnolla luettavissa sekä kuvan väritasapaino voi kärsiä.

Kun kuvataa flat lay kuvia niin kuvan todellakin tulee olla suoraan ylhäältäpäin otettu ja etikettien suorassa.

Jos tuotekuviin haluaa vinoutta eli diagonaalin voi koko kuvan kuvata vinoon, ja jos taas kuvaan haluaa diagonaalin, mutta tuotteet ovat suorassa niin kuvaan voi asetella jonkin asian, esineen tai taustan niin, että ne menevät vinoon.

Jossain vaiheessa kuvauksia kameran käyttö alkoi tuntua todella haastavalta sitä myöten kaikki kuvausjärjestelyssä alkoi takkuamaan. Sitkeän yrittämisen ja monen pieleen menneen kuvan jälkeen alkoi syntyä tulosta. Siitä kuitenkin opin, että pitää kokeilla kaikkea ja kokeiluista poimia parhaat ideat. Alla muutamia pieleen menneitä harjoitus otoksia.

Tässä kuvassa vääränlain tausta ja värit ei mene kovin hyvin yhteen,
 mutta halusin kokeilla millainen yhdistelmä tästä syntyisi.

Tämä kuva ei ole kuvattu täysin ylhäältäpäin ja luomiväripurkin teksti vinossa.
Tämäkin kuului puhtaisiiin kokeiluihin.

Tämä alkoi olla ensimmäinen kuva jossa alkoi olla sitä mitä haettiin ja tämän jälkeen alkoi syntyä muitakin kuvia.

Kuvankäsittelyohjelma Lightroom classic sekä sen oivallukset ja haasteet

Ruohonjuuri projektin aikana opettelin myös käyttämään kuvankäsittelyohjelma Lightroomia ja opin perus kuvankäsittelyn eli tuomaan kuvat lightroomiin, tallentamaan kuvat, muokkaamaan kuvien kokoa eli tässä tapauksessa teimme kuvat suoraan instagram kokoon, suoristamaan kuvaa, säätämään kuvan värejä ja käyttämään pipetti työkalua.

Pipetti työkalulla saa kuvan taustaa vaaleammaksi kun usein sisällä kuvattaessa valo on vähän keltainen tai kuva tumma jos on ollut vähän hämärää. Sillä saa kuvan taustaa vaalennettua jos haluaa vaalean tausta näyttävän kuvassa vaalealta jos se näyttää alkuperäisessä kuvassa joltain muulta.

Kuvatessa se tarkoittaa sitä, että yhteen asetelma kuvaan kuvataan mukaan valkoinen paperi, jotta kuvan tausta saadaan puhtaan valkoinen. Sitten kuvaa jossa on paperi klikataan pipetillä ja mennään siihen kuvaan joka on käsiteltävänä ja klikataan sen taustaa ja tausta muuttuu kuvatun paperin valkoiseksi. Pipetti siis muistaa valkoisen paperin värin ja muistaa kerta klikkauksella mikä se on ja sen voi viedä käsiteltävään kuvaan. Itsehän opettelin tätä muutamaankin otteeseen.

Projekti jatkui näin

Laitoimme google driven pilveen Ruohonjuuren somevastaavalle "maistiaisia" kuvista kun niistä alkoi tulla halutun näköisiä. Hänen mielestään kuvat olivat ihania muuten, mutta osassa kuvissa olivat etiketit hieman vinossa joten ne kuvasimme uudestaan.

Sitten teimme uuden kansion valmiille kuville ja laitoimme viestiä, että kuvat ovat valmiit. Koska vastausta ei tullut niin kuvaus tiimissäni oleva Suzanne soitti Ruohonjuureen ja sopi meille päivän koska kävisimme keskustelemassa valmiista kuvista.

Kävimme näyttämässä valmiit kuvat joista Ruohonjuuressa valittiin heille mieleiset kuvat, tekemässä valokuvan kuvankäyttöoikeus sopimukset ja palauttamaan tuotteet. Pyysimme vielä palautetta sähköpostiin miten projekti heidän näkökulmastaan sujui.

Pistimme vielä valitut kuvat uuteen kansioon google driven pilveen jolle annoimme myös käyttöoikeudet ja pistimme sähköpostia perään, että kuvat ovat käytettävissä.

Valmiit kuvat







Valokuvausjärjestelyn paperihommat eli tuotelainalista ja kuvankäyttösopimus


Tuotelainalista tehdään joka kuvausjärjestelyn alussa heti kun tuotteet on saatu lainaan.

Kuvankäyttösopimus joka viedään yritykseen allekirjoitettavaksi 
kun kuvat on saatu valmiiksi ja kuvat joita halutaan käyttää on valittu.
Kuvankäyttösopimuksessa kerrotaan sopija osapuolet, ajanjakso, kuvien viimeinen luovutus päivä,
kuvat eriteltyinä joita sopimus koskee, käyttöoikeuden laajuus,  käyttöoikeuden luovutuksesta korvaus,
kuinka kuvaajan nimi ilmoitetaan  kuvan julkaisun yhteydessä ja allekirjoitukset.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Portfolio

Tähän Portfolioon on koottu työnäytteitä visualistiopintojeni ajalta.  Olen kertonut vähän valokuvauksesta, grafiikasta ja myymäläpr...